Laten we ons even voorstellen!

Wij zijn Olivier en Rebecca, beide gepassioneerde sporters met type 1 diabetes.

Inderdaad, gepassioneerde sporters met diabetes. Als we vanuit eigen ervaringen spreken beseffen we maar al te goed dat sporten met diabetes niet altijd vanzelfsprekend is. Een goede verhouding tussen voeding, insuline, beweging én ervaring zorgt voor een geslaagd sportief verhaal.

Onze ervaring leert ons dat sporten niet alleen kan dienen als een ideale uitlaatklep, het draagt ook bij tot een betere gezondheid, een betere diabetesregeling én het draagt bij aan je eigen persoonlijke leerproces (niet alleen op diabetesgebied).

Kortom, dat sporten gezond is, dat weten we allemaal.

Vanuit onze vzw Diasports wensen wij sport en diabetes dan ook te koppelen aan een goed doel. Omdat wij beseffen dat het ondersteunen van diabetes, zoals diabetesonderzoek, het beschikbaar stellen van diabeteszelfzorgmateriaal, diabeteseducatie voor bepaalde doelgroepen (vb op lagere scholen, kansarme groepen) en alle andere ontwikkelingen binnen de diabeteswereld van fundamenteel belang zijn.

Om in ons doel te slagen, organiseren wij vanuit vzw Diasports allerlei sportevenementen. Deze evenementen worden georganiseerd voor zowel diabetes- als niet diabetespatiënten en opengesteld voor een zo breed mogelijk publiek. Iedereen welkom!

Een win-win situatie dus: niet alleen brengen we lotgenoten en omgeving bij elkaar, we zorgen ook voor uitwisseling van kennis tussen beide groepen én ondertussen ondersteunen we allerlei goede doelen in kader van diabetes.